Scritto da: Silvana Stremiz
in Proverbi (Milano)
I amis hinn quej che se g'ha in sacocia.
I migliori amici sono quelli che abbiamo in tasca.
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I amis hinn quej che se g'ha in sacocia.
I migliori amici sono quelli che abbiamo in tasca.
La cusina a Milan, la cort a Ruma.
La cucina è a Milano, la corte a Roma.
L'oeuf al vegn dal bech.
L'uovo viene dal becco.
L'Ôcc l'è burlént par guardà la gént.
L'occhio è rotondo per guardare le persone.
L'è mei vegnè ros prema che smort dopu.
Meglio arrossire prima che impallidire dopo.
L'è mei morì di frecc che lavurà per ciapà cald.
È meglio morire di freddo che lavorare per scaldarsi.
Sa fa prima a pestaghel in cuu
che metighel in coo.
Si fa prima a pestarglielo nel posteriore
che metterglielo in testa.
Fraa Ciapà el sta in cunvent, Fraa Dà l'è foeura de cà.
Frate Prendi sta in convento; Frate Dai è fuori casa.
Formaj senza boeucc, pan coi boeucc,
e vin che solta ai oeucc.
Regola gastronomica: il formaggio senza buchi, il pane ben lievitato (quindi coi buchi) e un bicchiere di vino frizzante.
Fin cha ga né, viva al re
quant ga né poeucrepa l'asen e chi ghè soeu.
Fin che ce né viva il re,
quando non ce n'è più
crepa l'asino e chi c'è sopra.